ZA POČETAK…

Ovaj blog je kreativni kutak u kojem ću pisati o predmetima koje izrađujem, uz zanimljive detalje i načine izrade koji to prate.

No, vjerojatno bih se trebala prvo malo predstaviti..

Rođena sam i živim u Rijeci – Hrvatska. Oduvijek me privlači umjetnost i kreativa ali me život u jednom trenutku odveo u posve drugom smjeru. No, kao što voda uvijek nađe svoj put, tako sam se i ja vratila sebi i odlučila se baviti se poslom u kojem uživam. Iz hobby-ja i potrebe za izražavanjem, dogodila se ljubav i odlučila sam to spojiti i prepustiti se stvaranju!

Pa idemo onda krenuti ispočetka…

Kako to izgleda kada naručite album?

Evo ovako…. prvo odaberete veličinu albuma koju želite, zatim boju platna i motiv za naslovnicu. Zatim ja krećem u izradu, sve se radi ručno. Režem ljepenku na format i oblačim ju u knjigoveško platno. Ukoliko želite platno s određenim motivom, sama izrađujem knjigoveško platno. U nekom od slijedećih blogova mogu pisati o tome, uz video kako ih izrađujem.

Zatim se izrađene korice prešaju preko noći, da ljepilo odradi svoje. U međuvremenu izradim listove za unutrašnjost albuma, obavezno stavim pergamin papir između stranica da se fotografije ne oštećuju i također prešam prije spajanja u album.

Najviše pažnje posvećujem naslovnici, njenom osmišljavanju i uređivanju. Vrlo često si prethodno skiciram kako sam zamislila a često zapisujem ideje koje mi dolaze  za neke iduće projekte. Ponekad se ideje samo roje, inspiraciju nalazim svuda oko sebe. Stalno u glavi slažem i vrtim boje i kombinacije, dodajem razne ukrase… totalni kreativni kaos! Uvijek sam u potrazi za novim materijalima, alatima, vrpcama, kao hrčak ih skupljam. I uvijek nađu svog vlasnika, iako u trenutku kupovine nisam imala jasnu predodžbu u što će se pretvoriti. Puštam mašti da me vodi!

Posebno me raduje kada Vam slažem kompletan album, lijepim fotke u album uz razne tekstove i ukrase. To mi je definitivno najdraži dio! U trenutku uđem u Vaše slike i uspomene, zamišljam kako će izgledati uz bezbroj kombinacija i varijanti u glavi … na kraju budete oduševljeni! Često mi pišete da je bilo i suza radosnica a meni je to najveća nagrada i pohvala!